Kunder om NP Bygg / Catharina Karlström


Dom byggde om medan

vi var på semester."


Catharina Karlström och hennes man Don bodde tidigare i ett stort hus inne i Norrtälje. De hade två sommarställen; ett på Vätö och ett i Finland. När barnen flyttade ut blev huset i Norrtälje för stort och det kändes onödigt med två sommarhus. Man beslutade att sälja Norrtäljehuset och flytta till Vätö. Men sommarhuset behövde renoveras. Här berättar Catharina med egna ord om renoveringen:

Resultatet blev väldigt bra

Björn Båge är sedan länge en vän till familjen, så det var fullt naturligt att vi frågade honom och att NP Bygg gjorde jobbet. Kanske borde vi ha frågat flera byggare, men vi har ingen anledning att ångra vårt beslut.

Dom städade efter sig

Hela ombyggnaden gjordes på drygt fyra veckor. Under den tiden hade vi semester och befann oss i Finland, så vi märkte aldrig av någon byggarbetsplats. Det enda vi såg var resultatet, och det var vi väldigt nöjda med. Och jag blev faktiskt lite förvånad över att dom hade städat så bra efter sig. Det brukar väl inte byggare göra?

Större allrum
Ombyggnaden gjorde huset lite större. En veranda byggdes in så att vi fick ett större allrum. Intill entrén flyttades ytterväggen ut 80 cm. Dessa centimetrar gjorde att vi fick in en tvättmaskin i duschrummet.

Större sovrum 
Vi fick större sovrum, större allrum, större hall och större duschrum. Och den gamla mulltoan som stod i ett separat litet hus byttes till en bränntoa och flyttades in i huset.
 
Ny veranda
Dom byggde även en veranda. Här fick Björn helt fria händer med utseende och material. När vi kom hem hade vi en ny veranda. Där har vi ätit många goda middagar medan solen gått ner bakom trädtopparna.
 
Springor i golvet

Vi har trägolv i hela huset. Där dom renoverade var man givetvis tvungen att lägga in nytt trä. Nu har det blivit ganska stora springor mellan dom nya plankorna. Antagligen hade dom inte torkat ordentligt innan man lade in dom? Jag vet inte... men det här är ju nått dom måste fixa. Men jag sak inte klaga. Vi är väldigt nöjda med slutresultatet. Lite fel blir det väl alltid, det viktiga är att dom kommer tillbaka och fixar det som har blivit fel. Jag ska prata med Björn. Jag är säker på att dom fixar till golvet på något sätt.

Vi ska anlita NP Bygg igen

Nu vill Don och jag ha ett uterum på den nya verandan, en pergola eller något liknande. Vi ska ha ett möte med Björn och gå igenom projektet. Vi behöver bolla lite idéer och undersöker vilka möjligheter som finns. Vi vill att det ska var klart så fort som möjligt så att vi kan sitta "ute" även när vädret är lite sämre. För det blir väl en svensk sommar i år också? Jag menar; det blir väl inte bara sol.

 

Byggfakta

 

 

1. Catharina2.jpg

Catharina Karlström.

 

2. Bygge1.jpeg

Duschrummet byggs ut.

 

3. Bygge2.jpeg

Den nya altanen tar form.

 

4. Huset.jpg

Stora ytor att umgås på.

 

7. Middag.JPG

Allrummet lockar till fest.