Kunder om NP Bygg / Håkan Staaf


”Tur att vi har Björn

och NP Bygg!”

Citat från Håkans blogg

Tidigare bodde Håkan och hustrun Yvonne i en bostadsrätt i Solna. I januari 2010 köpte de tomt i Österåker. I april gjöts bottenplattan. Till midsommar fick huset tak. Familjen fick annat att tänka på och hade ingen brådska att flytta in, men några dagar efter jul gick flyttlasset från Solna till Österåker. Här berättar Håkan med egna ord om bygget och hur man valde byggföretag:

Snabba beslut

Det gick ganska snabbt att hitta en tomt som passade våra önskemål. Sedan tog det inte mer än ett par veckor innan vi bestämde oss för Fiskarhedenvillans hus Doppingen. Nu behövde vi komma i kontakt med entreprenörer som kunde hjälpa oss med att få upp huset och att få det i beboeligt skick.

Bra entreprenörer

När vi frågade Fiskarhedenvillan om bra entreprenörer i Roslagen ville dom inte svara. Dom sa att dom inte fick favorisera någon av de lokala byggarna. Så jag frågade istället: ”Vem har gjort flest hus åt er i Roslagen?” Björn Båge och NP Bygg, blev svaret. När jag sedan frågade ett par besiktningsmän om vad de hade för erfarenheter av NP Bygg var de eniga om att problemen med NP Bygg är väldigt få och väldigt små. Det räckte för mig, jag kontaktade Björn Båge.

Tydligt kontrakt

NP Bygg blev ansvariga för allt utom VVS och El. Vi tecknade kontrakt och inledde samarbetet. Vi använde ett standardkontrakt som Fiskarhedenvillan hade. Vi gjorde upp om att vi skulle betala när ett arbetsmoment var utfört, exempelvis när bottenplattan var gjuten, när badrummet var klart eller när köket var färdigställt. Det här fungerade väldigt bra och det var aldrig några problem med det ekonomiska.

Fullblodsproffs

Björns partner Hans Keskitalo tog ansvar för iordningställande av allt som hade med markytorna att göra. Björn ansvarade för resten. Hantverkarna var från Estland... eller Lettland, jag kommer inte ihåg, men dom var riktigt, riktigt bra att ha att göra med. Det enda som kunde vara lite knepigt var att deras engelska var lite knackig och kunde vara lite svår att förstå. Men då ringde vi Björn för att det inte skulle bli några missförstånd. På så sätt blev språket aldrig något problem. Alla hantverkare var fullblodsproffs. Och när vi hade önskemål om att dom skulle göra si eller så ifrågasatte dom aldrig, dom gjorde som vi ville.

Lätt samarbete

Det var väldigt lätt att samarbeta med Björn och det var lätt att få tag i honom. När han inte svarade ringde han tillbaka inom en timme och när det tog lite tid bad han alltid om ursäkt att han hade dröjt. Vi har bara positiva erfarenheter av NP Bygg och förstår att Fiskarhedenvillan brukar anlita dom.

 

Byggfakta

 

 

1 hakan 215x180.jpg

Håkan Staaf.

 

2 hus 215x161.jpg

Huset på landet i Roslagen.

 

3 hus vinter 215x161.jpg

Inflyttning i december 2010.

 

6 Entreplan 215x183.jpg