Kunder om NP Bygg / Joanna Klareus


”Drömmen om en hästgård

blev verklig.”

 

Tidigare bodde Joanna Klareus och hennes familj, maken Torbjörn och tre barn, i en vanlig villa i Utlunda by utanför Norrtälje. De trivdes i sitt hus men hade länge drömt om en gård med hästar, så när Nedergården i Utlunda styckade av en stora tomt tyckte Joanna att det var dags att förverkliga den gamla drömmen. Här berättar hon med egna ord om bygget av den nya gården:

Lite hästtokig har jag alltid varit
Jag har varit hästintresserad sedan barnsben och har ridit mycket genom åren. Att ha egna hästar har varit en dröm sedan jag började rida. Att rida har blivit en livsstil. Det är lustfyllt, fyller på depåerna och ger kraft till vardagens alla bestyr.
 
Tomt 17 hektar - 170.000 m2
När vi hörde om den stora tomten beslutade Torbjörn och jag att lägga ett bud. Vi kontaktade mäklaren och enades om en prislapp som båda parter kunde göra handslag på. Tomten var på 17 hektar, det borde räcka till bete för några hästar och en liten flock får. Nu behövde vi bostäder, både till oss och till djuren. Vi tog kontakt med NP Bygg som vi hade anlitat flera gånger tidigare.
 
Ordning och reda på ekonomin
När vi gick in i ett så här stort projekt var det skönt att veta att vi inte skulle behöva oroa oss för ekonomiska överraskningar från byggbolaget. NP Bygg har blixtkoll och fakturerar alltid på överenskommen tid och när jobbet är färdigt. Ekonomisk kontroll är viktigt för alla som bygger ett eget hem. När allt var färdigt bestod vårt nya hem av ett bostadshus i två plan på totalt 250 m2 och ett stall på 150 m2. Byggtiden sträckte sig över tretton månader, från juni 2014 till juli 2015.
 
Vi kan hela tiden gå in och ändra
För oss är det viktigt att ha en byggfirma som är kunniga i alla led. Men det är också viktigt att dom lyssnar på våra önskemål, även när våra ändringar kommer sent och vi tänker i nya banor medan bygget pågår.
 
Tydliga deadlines
Vi har jobbat med NP Bygg i flera år. Med tiden har jag lärt mig att det bästa är att sätta upp tydliga tidsramar för varje delmoment. Gör man inte det så kan det dra ut på tiden. Det är inte så att man behöver stå med piskan i hand, men det är bra att ha ett datum när jobbet ska vara klart och att alla håller ett öga på tidsplanen.
 
Hasse är min idol
NP Bygg hjälper oss både privat och i företaget, Rodens Värme & Sanitet. Det började med att vi anlitade Hasse när han hade egen firma. Sedan blev det naturligt att övergå till NP Bygg när han bilade firma med Björn. Med Hasse är inget omöjligt. Han kan knorra lite ibland, han säger ganska ofta: ”Jaså, du vill ha det så, du”, och så hummar han en stund, sen hittar han lösningar som är både funktionella och enligt våra önskemål. Hasse är en klippa!
 

Byggfakta

 

 

Joanna 1 Joanna.jpg

Joanna Klareus.

 

Joanna 2 Hus.jpg

Huset, 250 m2 i två plan.

 

Joanna 3 joanna o amanda.jpg

Joanna med dottern Amanda och Felipe. 

 

Joanna 4 Stall 1.jpg

Stallet, 150 m2

 

Joanna 5 Stall 2.jpg

  Fönster med utsikt och frisk luft.