Kunder om NP Bygg / Lena Blomqvist


”Vi fick det hus vi ville ha!

Alla trivs!”


Lena Blomqvist är förskolechef på förskolan Bambino i Norrtälje. Tidigare hyrde man lokaler av kommunen men blev tvungna att flytta när infrastrukturen skulle förändras. Lena och personalen letade med ljus och lykta efter en tomt och ett monteringsfärdigt hus som kunde passa verksamheten. När man såg NP Byggs offert förstod man att det skulle bli bättre och billigare att bygga ett helt nytt hus. Här berättar Lena med egna ord om bygget av det nya Bambinohuset.


Industriområde

Anledningen till att vi tvingades flytta var att kommunen skulle anlägga ”Västra vägen” och ”Vingelbacke industriområde”. Rätt snart visade det sig att det var svårt att hitta en tomt som vi fick bygga förskola på. Till slut hittade vi en lämplig tomt på Hemvägen i Norrtälje.

 
Ekonomin var - och är viktig

Parallellt med tomtletandet tittade vi på flera monteringsfärdiga hus utan att hitta något som passade vår känsliga verksamhet, dessutom var dom ganska dyra. När vi satte oss ner och räknade kom vi fram till att det skulle ge bättre ekonomi att låta NP Bygg bygga ett helt nytt hus. Dessutom skulle vi kunna vara med och utforma lokaler och utemiljö, vilket i sin tur betydde att vi kunde påverka ekonomin både på kort och lång sikt.

 
NP Bygg lyssnade

När vi hade berättat hur vi ville ha det tog NP Bygg hand om inom- och utomhusmiljön. Bland annat anlade dom en kulle så att barnen kan åka kana på vintrarna. Inomhus ville vi ha stora öppna ytor samtidigt som vi ville ha en gemytlig känsla. Tillsammans med Björn Båge beslutade vi att bygga in ateljén med väggar, men för att behålla den öppna gemenskapen satte vi in fönster. Det blev väldigt lyckat.

 
Inspirerande ljus

Ljuset är en mycket viktig detalj. Därför var i noga med att få rätt fönster, med rätt ljusinsläpp. Lika viktigt var det att få en funktionell och snygg belysning. Vi skulle absolut inte ha lysrör som ger ett platt och oinspirerande ljus.

 
Bra eller billig sand

Ett annat exempel på diskussioner vi hade med Hans och Björn var gräset och sanden på alla lekområden. På vissa ställen behöver man slitstarkt gräs, på andra mindre slitstarkt. Prismässigt är det stora skillnader. Och på lång sikt skulle valen vi gjorde komma att påverka såväl drift som ekonomi. Samma sak gällde sanden som spreds ut i lekmiljöerna. Var skulle vi ha fin EU-sand och var skulle vi ha billigare sand? Allt det här var NP Bygg väldigt duktiga på. Hans Keskitalo var en klippa när det gällde utomhusmiljön.

 
Goda råd

Vi hade många speciella önskemål. Björn och Hans lyssnade och kom med synpunkter som vi inte hade tänkt på. Dom var väldigt proffsiga och pålästa.

 
Barnen stortrivs

Personalen och barnen stortrivs i vårt nya Bambinohus. Här kommer vi att finnas länge. Besök gärna Bambinos hemsida och läs om vår verksamhet. Länk.

 

Byggfakta

 

 

1. Lena.jpg

Lena Blomqvist.

 

2. Bygge.jpg

Bygget tog åtta månader.

 

3. sal.jpg

Rätt ljus från fönster och belysning.

 

4. sandlåda.jpg

Sand är ett skapande material.

 

5. LekparkBambino 02.jpg

Lekparken används alla årstider.