Kunder om NP Bygg / Ylva Hörnqvist


”Byggplatsen andades

ordning och reda.”


Tidigare bodde Ylva Hörnqvist på Ekerö utanför Stockholm. Längtan till landet gjorde att hon började leta efter ett hus där hon kunde andas lantluft, men som ändå låg i närheten av Stockholm. Mäklaren visade ett hus som NP Bygg hade byggt. Huset kändes inte rätt. Då föreslog mäklaren att Ylva skulle titta på ett av deras pågående byggen. Här berättar Ylva med egna ord om husbygget och sitt nya hem:

Alla tidsramar hölls

Redan när jag såg byggplatsen fick jag förtroende för dom som byggde. Här var det ordning och reda. Här hade man koll på läget. Jag har aldrig sett en mer välstädad byggarbetsplats. Det var nog en av anledningarna till att jag bestämde mig för att köpa huset dom höll på att bygga. En annan anledning var det fina läget, uppe på en höjd med fin utsikt, lite ensligt och ingen väg som gick förbi.

Tydlig information

Det visade sig ganska snart att det var ordning på flera plan. Björn Båge, som var byggledare, var genom hela bygget noga med att förmedla vad man skulle hinna med och vad som skulle ta lite längre tid. När det var någon byggfas som drog ut på tiden hörde han alltid av sig och informerade, men det var aldrig någon risk att tidsramen för hela bygget skulle spricka. Eftersom jag hade sålt mitt hus på Ekerö var det viktigt att tidsramen hölls, annars skulle jag få tälta på tomten när jag var tvungen att lämna det gamla huset.

Hantverkarna var väldigt noga

Det var inte meningen att jag skulle komma in i bygget medan dom höll på. NP Bygg färdigställde hus innan dom släppte in kunder. Med mig gjorde dom ett undantag. Det betydde att jag kunde påverka planlösningen. Bland annat fick jag köket precis som jag ville; med pärlspont längs alla väggar och precis dom skåp och luckor jag ville ha. Hantverkarna var väldigt noga med att allt skulle bli rätt. Dom lät mycket gå genom Björn. Jag hade inga problem med att dom bara pratade engelska.

Låga energikostnader

Jag trivs väldigt bra i mitt hus. Det har en härlig atmosfär. Det har en själ, vilket jag tycker att många hus saknar. Husmodellen Lövsångaren har ryggåstak i mitten, ett stort vardagsrum med stora fönster som gör att det blir ljust. Huset är byggt efter senaste byggnormen och har låga energikostnader. Huset ligger på en höjd så jag har en grandios utsikt. Altanen ligger i sydväst, och eftersom inga träd skymmer är det sol nästan hela dan.

Friggebod
När jag sedan behövde en friggebod var det självklart att kontakta Björn och be om hjälp. Friggeboden kom snabbt på plats och fungerar nu som förråd. Vi får se vad jag hittar på åt Björn och hans mannar nästa gång.
 

Byggfakta

 

 

1. Ylva.jpg

Ylva Hörnqvist.

 

2. Huset2.JPG

Huset kom på plats i tid.

 

3. Utsikt.JPG

Ett rum med utsikt.

 

4. Frigga.jpg

Det blev en personlig friggebod.

 

5. Riting.png